RAKENNUSLEVYT

  Rakennuslevymme ovat sementtilastulevyjä, joissa yhdistyvät kaikki ominaisuudet, joita rakennuslevyiltä vaadit. Levyt on valmistettu niin, että ne kestävät hyvin vaihtelevia sääolosuhteita, pakkasta ja kosteutta. Läpivärjätyt sementtilastulevyt täydentävät Elam-rakennuslevyvalikoimaamme.

  Sementtilastulevyt

  Sementtilastulevy on erinomainen valinta rakennuslevyksi. Se on palonkestävä, eristää lämpöä ja ääntä ja sen mekaaninen lujuus ja iskunkestävyys ovat erinomaiset.

  Sementtilastulevyt puristetaan tasopuristimella puulastuista ja portlandsementistä. Levyjen painosta 70 % on sementtiä ja 30 % puuta. Vastaavasti levyjen tilavuudesta 65 % on puuta ja 35% sementtiä. Mineraalit kyllästävät ja ympäröivät puulastun, mikä tekee niistä myös lahottajasienten ja termiittien kestävän.

  Rakennuslevymme eivät sisällä liima-aineita, formaldehydiä tai muita huoneilmaan haihtuvia kaasuja, asbestia, eikä sitä käytettäessä ole allergiaa aiheuttavaa homesienivaaraa.

  Sementtilastulevyt soveltuvat edulliseksi ylä-, ala- ja välipohjien lattioiksi sekä vanhojen lattioiden saneerauksiin. Levyn erinomaiset ominaisuudet toimivat myös märissä olosuhteissa, joten sementtilastulevy sopii vaikkapa kellarin lattiaksi.

  Hiomaton levy soveltuu useimpiin käyttötarkoituksiin. Paksuuskalibroitua levyä käytetään pinnoitusalustaksi ja lattioihin, joissa levysaumat voivat näkyä pinnoitteen läpi. Ulkokäyttöön suosittelemme hiomatonta levyä sen tiiviin pinnan vuoksi.

  Läpivärjätty sementtilastulevyt

  Perinteisen sementinharmaan lisäksi värivaihtoehtona on tummanharmaa antrasiitti. Läpivärjätystä sementtilastulevystä voimme valmistaa ilman pintakäsittelyä kaikki samat mallistot kuin viilutetuistakin Elam-levyistä. Läpivärjätyn sementtilastulevyn pinnan voi lakata, mikä syventää levyn hienoa tummanharmaata väriä. Levy on mahdollista myös viiluttaa, petsata ja lakata. Näin esimerkiksi akustiikkareikien sisäpinnat voimme toteuttaa värillisinä.

  Läpivärjätyn sementtilastulevyn hienohiottu pinta on sellaisenaan siisti. Levy on luja ja helposti korjattavissa.