AKUSTIIKKA & PALOTURVALLISUUS

  ELAM-TUOTTEET JA AKUSTIIKKA

  Onnistunut akustiikka on tärkeä osa koko sisätilaa. Rei’itetyt Elam-paneelit toimivat äänenvaimennusmateriaaleina, joilla on mahdollista vaimentaa määrättyjä taajuusalueita. Yhdistelemällä sileitä ja rei’itettyjä levyjä, saadaan huonetila sopivaksi joko musiikkiakustiikalle tai puheakustiikalle. Tällöin rei’itetyt levyt toimivat ääntä imevinä ja sileät ääntä heijastavina pintoina.

  Elam-akustiikkalevyjen vakiorei’itykset ovat pyöreät reiät (tyyppi P) ja pitkät eli ns. slitsatut reiät (tyyppi S). Lisäksi on mahdollista tehdä toiveiden mukaisia rei’ityksiä, joissa toteutuvat arkkitehdin tai suunnittelijan yksilölliset suunnitelmat.

  Elam-akustiikkalevyjen puuviilupinta antaa levylle hyvät äänen heijastusominaisuudet. Lisäksi aito puuviilu on näyttävä valinta, joka on mahdollista toteuttaa kaikillaa kaupallisilla puulajeilla.

  ELAM-TUOTTEET JA PALOTURVALLISUUS

  Kaikissa Elam-tuotteissamme on huomioitu paloturvallisuus.

  Sementtilastulevyrunko on paloluokan B täyttävä rakennuslevy. Sen palotekninen luokitus on B-s1, d0, joka tarkoittaa, että levyn osallistuminen paloon on hyvin rajoitettu (B), savuntuotto on erittäin vähäistä (s1) ja palavia pisaroita tai osia ei esiinny (d0).

  Sisustuslevymme runkona käytettävät lastulevyt, mdf-levyt ja vanerit ovat paloluokan D täyttäviä levyjä ja niiden palotekninen luokitus on D-s2, d0. Se tarkoittaa, että levyjen osallistuminen paloon on hyväksyttävissä (D), savuntuotto on vähäistä (s2) ja palavia pisaroita tai osia ei esiinny (d0).

  Puulevyn palosuojaus mahdollinen aina B-s1,d0 paloluokkan asti.

   

  Linkit:
  Elam akustiikkarei’itykset
  Rakennusten paloturvallisuutta koskevat ympäristöministeriön viranomaismääräykset ja -ohjeet